Dispecerat tehnic integrat pentru Brasov, din bani europeni

Brasov, dispecerat tehnic, MCSI

Valoarea totala a proiectului este de 6.568.371 lei, valoarea totala eligibila fiind de 5.297.074 lei, dintre care 5.191.132 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni.

Dispeceratul Tehnic Integrat va functiona ca un nod informational si decizional care va avea in vedere:
– colectarea de informatii provenite din diverse sisteme informatice ale Primariei Brasov (sistemul de monitorizare video, sistemul de iluminat public, sistemul de gestiune a semafoarelor, din aplicatiile specifice de gestiune a traficului, sistemul informatic geografic, sistemul de management de documente), ale companiilor de utilitati sau ale altor servicii publice;
– furnizarea de informatii catre diferite institutii sau societati abilitate in luarea de masuri in siguranta traficului si a cetateanului: Politia Romana, Politia Comunitara, companii de utilitati.

Pentru indeplinirea acestui obiectiv este necesara dezvoltarea de noi solutii si aplicatii IT, atat de tip front-office, cat si de tip back-office.

In urma implementarii acestui proiect, vor rezulta urmatoarele servicii electronice care vor eficientiza activitatea Municipiului Brasov:
– Tratarea eficienta a problemelor urgente ale cetateanului (dispecerizare);
– Cresterea numarului de raspunsuri oferite pe loc (informatii obtinute din sistemul informatic);
– Directionarea rapida a problemelor catre institutiile/departamentele abilitate in rezolvarea problemei;
– Eficientizarea avizarii lucrarilor, a refacerii domeniului public in caz de avarii retele prin schimb de date electronic si aplicatii geospatiale comune cu partenerii institutionali (companii de utilitati).

Se estimeaza ca vor fi instruti 90 de functionari publici pentru folosirea aplicatiei informatice.

Totodata, ponderea serviciilor electronice implementate ca urmare a realizarii proiectului, in mod direct sau indirect, in totalul serviciilor electronice furnizate de solicitant, va creste de la 14,29% la 45,46% la sfarsitul perioadei de implementare a proiectului.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.