Strategie comuna de cooperare intre judetele Covasna si Harghita

Covasna, Harghita, strategie comuna

Unul dintre obiectivele primordiale il constituie colaborarea administratiilor publice judetene si locale, motiv pentru care in proiect au fost incluse 22 de institutii publice, respectiv cele doua consilii judetene si 20 consilii locale din Covasna si Harghita.

Grupurile cooptate vor avea misiunea de a identifica si trasa directiile comune de dezvoltare durabila, iar pe de alta parte de a le implementa.

La finalul acestui proiect se prognozeaza ca cele doua judete vor avea o strategie de dezvoltare comuna aplicabila, 40 de persoane din administratiile locale vor fi instruite in domeniul dezvoltarii institutionale si formarii de parteneriate, iar alte 20 de persoane din cadrul consiliilor judetene vor fi instruite in domeniul planificarii strategice si implementarii de proiecte.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba ca cele doua judete au nevoie de o strategie bine gandita, cu obiective clare, mentionand in context ca “autonomia poate fi eficienta doar acolo unde administratiile publice sunt eficiente”. El a adaugat ca, dupa elaborarea acestei strategii, urmeaza sa fie stabilite puncte conexe si cu judetul Mures.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca inca de acum trei ani de zile a gandit un program politic pentru promovarea celor doua judete in mod unitar ca regiunea “Tinutul Secuiesc”, idee care a adus pana acum numeroase beneficii acestei zone. El a dat ca exemplu succesul de care s-au bucurat cele doua judete folosind acest brand la targurile de turism din Bucuresti si Budapesta.

Managerul public al judetului Covasna, Klarik Laszlo, a precizat ca proiectul se va derula pe o perioada de 12 luni, iar intentia initiatorilor este de a coopta in reteaua de parteneri nu doar institutiile aflate in administratia locala, ci si reprezentanti ai mediului academic, de afaceri si ai societatii civile.

Proiectul va fi finantat cu 816.240 lei de Ministerul Administratiei si Internelor, prin Programul Operational de Dezvoltare a Capacitatii Administrative, sustinut de Fondul Social European.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.