Botosani: Cladiri de patrimoniu, reabilitate cu bani europeni pentru saraci

Botosani, cladiri de patrimoniu

Doua milioane de euro s-au cheltuit pentru reablitarea celor 18 cladiri de patrimoniu din Centrul Istoric al orasului. 50 de familii cu venituri mici sau fara venituri vor locui in locuintele proaspat refacute pentru ca acestea isi vor pastra destinatia de locuinte sociale.

“Aveam in plan sa inchiriem aceste spatii unor firme pentru birouri dar nu avem cereri. Doar cladirea din fata Bisericii Uspenia va gazdui sediile ONG-urilor. In rest, vom muta chiriasii care au locuit si inainte de reabilitare in aceste case pentru ca nu avem alte locuinte sociale pentru ei”, a spus Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

7,8 milioane de euro de la Uniunea Europeana si bugetul de stat s-au cheltuit pentru schimbarea la fata a centrului vehi al orasului, aflat in stare avansata de degradare. Proiectul presupune, pe lamga refacerea cladirilor, reabilitarea a retelei de utilitati, refacerea si amenajarea a trei parcari, dotare cu mobilier urban sau imbunatatirea zonelor de acces si de legatura cu alte zone importante ale orasului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.