214 milioane lei din Fondul de Mediu – pentru “proiecte verzi” in 285 de localitati

proiecte, programul de realizare a spatiilor verzi in localitati

In sesiunea organizata in perioada 21.09.2009 – 12.10.2009 au fost depuse 1056 proiecte, dintre care, in urma analizei conditiilor de eligibilitate, au fost selectate 285 de proiecte in vederea finantarii, in valoare totala de 214 milioane de lei.

In urma adoptarii hotararii de guvern, unitatile administrativ teritoriale ale caror proiecte au fost aprobate, vor organiza licitatii in vederea realizarii acestora.

Adoptarea actului normativ va conduce la reducerea concentratiilor de noxe din aer, cresterea suprafetelor spatiilor verzi din localitati si apropierea marimii acestora de standardele europene in domeniu, prin dezvoltarea si modernizarea spatiilor verzi din localitati si infiintarea de noi parcuri, scuaruri si aliniamente plantate ori reabilitarea sau extinderea celor existente.

Hotararea prevede ca utilizarea sumelor alocate pentru proiectele selectate sa se faca potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2007 privind instituirea Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, aprobata cu modificari prin Legea nr. 343/2007, cu modificarile ulterioare.

Programul, derulat prin Administratia Fondului pentru Mediu, vine in completarea actelor normative prin care autoritatile administratiei publice locale sunt obligate sa adopte politici de extindere a suprafetelor verzi si sa elaboreze programe cu etapele de realizare a acestor obiective.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.