Agentia SAPARD incepe verificarea proiectelor realizate

Agentia SAPARD va demara un amplu control al proiectelor de dezvoltare si imbunatatire a infrastructurii rurale realizate cu fonduri SAPARD, punandu-se accentul pe calitatea lucrarilor executate pina la aceasta data. Actiunea va viza controlul proiectelor de modernizare a drumurilor, dar si a celor de alimentare cu apa si canalizare.

Echipele de control ale Agentiei SAPARD vor verifica aproximativ 62 de proiecte de imbunatatire a infrastructurii rurale. Esantionul stabilit pentru actiunea de control cuprinde si 18 proiecte pentru care nu s-a efectuat inca nici o plata si care vor fi verificate din punct de vedere al respectarii procedurii de achizitii (servicii de proiectare, verificarea tehnica a proiectului, contractul pentru dirigentia de santier si achizitiile de lucrari).

Se vor analiza lucrarile finalizate atit prin evaluarea aspectului exterior al drumurilor, gradul de deteriorare rezultat in urma exploatarii si al conditiilor meteorologice din aceasta iarna si primavara, cit si prin verificarea avizelor si a documentatiei aferente.

Sursa: , Evenimentul Zilei online, 19 aprilie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.