Centru de incluziune sociala, inaugurat la Giurgiu

Giurgiu, centru de incluziune sociala

“Ma bucur ca putem contribui la implinirea unor servicii de baza pentru a ajuta persoanele vulnerabile, de aceea ii rog pe toti sa isi aminteasca de faptul ca este foarte important sa fii voluntar si sa te oferi voluntar pentru persoanele vulnerabile. Chiar daca poate parea un lucru ideal, acesta este indemnul si mesajul meu – de a respecta si ajuta persoanele cu dizabilitati”, a afirmat diplomatul irlandez.

Centrul de incluziune sociala va functiona la Giurgiu cu o echipa de 15 specialisti, care vor putea oferi servicii de consiliere, informare, de recuperare si reinsertie sociala unui numar de aproximativ 50 de persoane adulte cu probleme de sanatate mintala.

Proiectul va fi implementat pana in luna iunie 2013 in Bucuresti, Cluj, Giurgiu si Ploiesti, valoarea eligibila a proiectului fiind de aproximativ 12 milioane de lei, din care peste 11 milioane de lei finantare nerambursabila.

La inaugurare au mai fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu, seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu, Teodora Avram, si reprezentanti ai fundatiilor Comber din Irlanda si Motivation Romania, parteneri in acest proiect.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.