Municipiul Bistrita va avea centru de cazare pentru persoanele fara adapost, prin fonduri europene

Bistrita, centru de cazare

Potrivit datelor prezentate miercuri intr-o conferinta de presa de catre seful Directiei de integrare europeana din cadrul Primariei Bistrita, Liliana Cocesiu, bugetul proiectului se ridica la 1.888.526 lei, din care circa 98% o reprezinta finantarea nerambursabila acordata din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Acest centru va avea o capacitate de 36 de locuri, cu 16 mai multe decat actualul centru de cazare temporara din municipiu, si va fi destinat oamenilor strazii indiferent din ce localitate provin, cu mentiunea ca, in cazul celor care nu sunt din Bistrita, vor fi asigurate doar serviciile de urgenta. Centrul va fi dotat cu mobilier aferent, o sala de mese, un cabinet medical, centrala termica, birou administrativ si va fi supravegheat video.

Dintre cele 36 de locuri de cazare, 24 vor fi destinate barbatilor si 12 femeilor, iar durata maxima a serviciilor de care poate beneficia o persoana fara adapost nu poate depasi 300 nopti pe an. Potrivit directorului din cadrul Primariei Bistrita, noul centru va crea 12 locuri de munca si se estimeaza ca va duce la o reducere a fenomenului cersetoriei pe raza municipiului cu 20%.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.