Contracte-cadou din bani publici

TELE M a descoperit ca Asimionesei a convins, in stil BZI, 3 primari de comune sa plateasca, fara licitatie sau selectie de oferte, o firma fantoma de consultanta ce nu a obtinut inca nici un euro european si nu are nici un angajat.

Ultimele modificari din Legea achizitiilor publice permit sefilor de institutii sa faca adevarate dezmaturi din banii contribuabililor. Pana in urma cu doi ani, ei puteau atribui direct, fara licitatii sau negocieri prealabile, contracte in valoare de maxim 5.000 de euro.

Din 2008 insa, primarii si alti sefi de institutii publice pot incredinta direct contracte in valoare de 15.000 de euro. Astfel de contracte sunt mana cereasca mai ales pentru firmele de consultanta, care adesea functioneaza cu unul – maximum doi angajati.

Firma fara experienta, dar cu “lipici” la contracte

Una din firmele de consultanta care s-a abonat la bani publici impartiti prin metoda atribuirii directe se numeste SC Enviro Consulting SRL. Societatea a fost infiintata pe 25 februarie 2009. Cateva luni mai tarziu, desi nimic nu recomanda aceasta firma drept un as in atragerea fondurilor europene, primaria Tomesti, condusa de liberalul Stefan Timofte, ii incredinta prin atribuire directa un contract de consultanta in valoare de aproape 15.000 de euro.

Primaria Tomesti a apelat la aceste servicii incercand sa atraga finantare europeana pentru asfaltarea mai multor drumuri comunale si construirea unui centru after-school.

Mai multe detalii: AICI.

Sursa: TELE M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.