120 milioane euro pentru modernizarea infrastructurii de apa si canalizare in judetul Suceava

infrastructura de apa si canalizare

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca in urmatoarele doua luni se asteapta aprobarea Comisiei Europene pentru acest proiect de modernizare si extindere a retelelor de apa si canal, in mai multe aglomerari urbane, ce totalizeaza 210.000 de locuitori.

Flutur a precizat ca in urma implementarii acestui proiect gradul de conectare a populatiei la apa si canalizare va fi de 91%. Potrivit documentatiei avizate de CJ, se vor face lucrari de modernizare si extindere de alimentari cu apa si canalizare in aglomerarile urbane Suceava – Salcea, cu o valoare de 34 de milioane euro, Falticeni – 18 milioane de euro, Radauti – 22,7 milioane euro, Vatra Dornei – 8,14 milioane euro si Gura Humorului – 17,2 milioane euro.

Totodata, aproximativ 20 de milioane de euro sunt prevazuti pentru echipament, asistenta tehnica, proiectare, supervizare si alte cheltuieli neprevazute. Masterplanul acestui proiect a fost aprobat in 2009 de CJ Suceava iar consultantul proiectului este consortiul format din firma spaniola Eptisa Servicies de Inginieria SL si Eptisa România.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.