Fonduri europene de 15,3 milioane euro pentru sustinerea proiectelor de cooperare transfrontaliera din regiunea de granita Romania-Serbia

program Romania-Serbia

Fisa programului

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 27 iunie 2011. Suma alocata acestui apel de propuneri de proiecte este de 15,3 milioane euro fonduri europene.

Potentialii beneficiari (autoritati publice, organizatii/entitati non-profit, organizatii non-guvernamentale (asociatii sau fundatii), operatori din sectorul public) pot solicita finantare pentru: dezvoltare economica si sociala, mediu si pregatire pentru situatii de urgenta (apel tematic pentru Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii) si promovarea schimburilor intre comunitati.

Aplicantii trebuie sa indeplineasca criteriile stabilite prin Ghidurile solicitantului si sa demonstreaze un angajament clar fata de conceptul de cooperare transfrontaliera.

Sumele acordate proiectelor se situeaza intre minimum 30.000 euro si maximum 2.000.000 euro, contributia Uniunii Europene fiind de maximum 85% din cheltuielile eligibile.

Sumele corespunzatoare co-finantarii, in proportie de 15%, pentru beneficiarii romani, vor proveni din bugetul de stat al Romaniei in proportie de 13% si din contributia proprie a beneficiarilor in proportie de 2%. Partenerii lideri de proiect, romani sau sarbi, pot primi plati in avans din fondurile IPA in proportie de maximum 15% din valoarea contractului de finantare.

Intrebari suplimentare pot fi transmise la adresa de e-mail: [email protected].

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.