Contracte de 5 milioane de euro pentru energie verde in statiunea Calimanesti-Caciulata

energie verde

“Avem doua zone care au fost masurate de o firma din Bacau si unde se vor monta 20 de centrale eoliene. Prima zona este pe Dealul Jiblei, la marginea Calimanestiului, unde viteza vantului este constanta avand o medie de 4,8 metri pe secunda. A doua zona, din pacate mai greu accesibila, este varful Cozia la aproape 1.700 de metri altitudine unde viteza vantului ajunge la o medie de 5,2 metri pe secunda. Toate lucrarile se fac cu firme din Germania, costul total ridicandu-se la aproximativ 5 milioane de euro, finantare europeana pe energie verde”, a declarat primarul din Calimanesti.

In paralel cu instalarea centralelor eoliene, in cadrul aceluiasi program pentru energie verde se vor monta la toate institutiile publice panouri fotovoltaice.

“Tot in aceasta finantare intra si montarea panourilor solare. Acestea vor fi montate in principal la toate institutiile publice, insa proprietarii de pensiuni sau hoteluri pot, la randul lor, sa solicite instalarea acestor panouri fotovoltaice. De fapt, este un program amplu prin care statiunea Calimanesti – Caciulata va deveni una verde, unde gradul de poluare sa fie din ce in ce mai redus. In prezent, parcurile, toate zonele verzi, se afla in plin proces de reabilitare. Un alt proiect aflat in pregatire este extinderea folosirii pentru incalzirea orasului a apei geotermala, care la Calimanesti este scoasa din pamant la o temperatura de 90 de grade Celsius”.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.