AM POR: Nota privind stabilirea eligibilitatii unor cheltuieli in cadrul domeniului major de interventie 4.1!

cheltuieli

In conformitate cu ordinul comun al ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor nr. 267/04.03.2008 si al ministrului economiei si finantelor nr. 1447/10.05.2008 ce reglementeaza eligibilitatea cheltuielilor in cadrul domeniului major de interventie 4.1 – “Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala” solicitam aprobarea prezentei note privind interpretarea anumitor categorii de cheltuieli eligibile:

Conform art. 2, alin. 4 sunt eligibile cheltuielile efectuate pentru lucrari si actiuni de protectia mediului, inclusiv pentru refacerea cadrului natural dupa terminarea lucrarilor. In acest sens, sunt considerate eligibile, inclusiv cheltuielile cu plantarea de arbori, arbusti si plante perene.

In conformitate cu art. 4, cheltuielile pentru realizarea de piscine, saune, sali de fitness in interiorul structurii de afaceri nu sunt eligibile, relizarea acestora nefiind strict necesara pentru functionarea unei structuri de afaceri.

In confomitate cu art. 4, alin 4 cheltuielile cu mobilierul nu sunt eligibile.

In conformitate cu art. 4. alin. 2 a) si 2b) sunt eligibile cheltuielile pentru locurile de parcare cu conditia ca acestea sa fie parte integranta din structura de afaceri (deservesc structura de afaceri).

In conformitate cu art. 4. alin. 2 a) nu sunt eligibile cheltuielile cu imprejmuirea proprietatii. Aceasta nu este eligibila nici in sensul crearii conditiilor de desfasurare a activitatii de constructii-montaj de la art. 5 cheltuielile privind organizarea de santier, fiind o cheltuiala ce va fi suportata de catre solicitant.

Art. 4. alin. 2 c) detalieaza cheltuielile eligibile efectuate pentru constructii si instalatii aferente executiei obiectivului investitiei: statii de tratare a apei, unitatile de furnizare a energiei si gazului, sistemul de canalizare, cablarea cladirii, conectarea la retele broadband (internet). Astfel, cheltuielile cu instalatiile PSI nu sunt eligibile. De asemenea, in conformitate cu art. 4, alin. 4 cheltuielile cu dotarile PSI nu sunt eligibile.

Aceste clarificari sunt valabile pana la data publicarii in Monitorul Oficial a modificarilor si completarilor la ordinul comun al ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor nr. 267/04.03.2008 si al ministrului economiei si finantelor nr. 1447/10.05.2008

Sursa: Inforegio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.