Acces marit la credite pentru micii intreprinzatori romani.

ProCredit Bank Romania S.A. a primit un credit de 12,4 milioane de euro de la un consortiu format din BERD, Fondul International pentru Cooperare si Dezvoltare al Taiwanului si de la doua institutii financiare private: Cordiant-International Finance Participation trust (2004) si Erste Bank, din Austria.

Mai mult, faptul ca la creditul de 12, 4 milioane Euro participa si doua institutii private dovedeste ca ProCredit Romania s-a bucurat de succes in diversificarea surselor sale de refinantare si in reducerea masurii in care se bazeaza pe finantari de la institutii financiare internationale. Noua linie de credit va spori accesul la credite al unui mare numar de microintreprinderi si firme mici din Romania.

ProCredit Bank Romania acorda microcredite de pana la 10.000 de euro, sau echivalentul in ROL sau in dolari, si credite mici, de pana la 250 000 de euro. Numai de la inceputul lui 2005, banca a dat peste 5000 de credite de afaceri, in valoare totala de peste 25 de milioane de euro. ProCredit Bank Romania a fost infiintata in 2002, sub numele Miro Bank. Principalii sai proprietari sunt BERD si Commerzbank A.G.

Sursa: , Averea online, 25 mai 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.