Credit pentru agricultorii care beneficiaza de ajutoare de stat

credit, ovine

Creditul “APIA ferma zootehnica” (bovine, ovine, caprine) finanteaza capitalul de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale complementare in sectorul zootehnic – specia bovine, ovine, caprine, in parteneriat cu APIA si Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN S.A. (FGCR).

Platile nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic reprezinta prima pe cap de animal in cuantum de 410 lei la bovine si 40 lei la ovine/caprine. Valoarea creditului acordat poate fi de maxim 90% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA si se acorda in lei.

Perioada de creditare se desfasoara pana la incasarea ajutoarelor de stat in sectorul zootehnic la specia bovine/ovine/caprine, dar nu mai tarziu de data de 29 februarie. Avantajele suplimentare ale acestui credit constau in faptul ca beneficiarul nu trebuie sa aduca aport propriu, iar daca doreste sa opteze pentru varianta rambursarii inainte de scadenta, banca nu percepe comision de rambursare anticipata.

Creditele sunt garantate intr-un procent de pana la 50% de catre Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Sursa: esimplu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.