Universitatea Romano-Americana contribuie la dezvoltarea competentelor profesionale ale personalului didactic din invatamantul preuniversitar

Universitatea Romano-Americana

Cursul acreditat CNFP – MECTS, beneficiaza de 25 de credite profesionale transferabile si este derulat in cadrul proiectului cu titlul “Optimizarea sistemului de invatamant prin dezvoltarea competentelor profesionale ale personalului didactic din invatamantul preuniversitar“, cod contract POSDRU/87/1.3/S/63641, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Prima serie de cursanti care participa la programul de formare este constituita din 50 de persoane, 25 din partea fiecarui partener, reprezentand personal didactic si didactic auxiliar din cele doua judete.

In cadrul proiectului, fiecare cursant a primit cate un laptop, pe care il va utiliza pe intreaga perioada de desfasurare a cursului si o mapa care cuprinde un comunicat de presa, un CD cu suportul de curs si cele 2 ghiduri elaborate in cadrul proiectului – Ghidul pentru promovarea egalitatii de sanse si Ghidul pentru promovarea dezvoltarii durabile. De asemenea fiecare cursant beneficiaza de servicii de catering si de decontarea transportului pe durata participarii la cursuri.

Proiectul se inscrie in Axa prioritara 1 “Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere”, Domeniul major de interventie 1.3 “Dezvoltarea resurselor umane din educatie si formare profesionala”, perioada de implementare a proiectului fiind de 36 de luni, de la 01 octombrie 2010 pana la 30 septembrie 2013.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea performantei sistemului de invatamant prin cresterea competitivitatii resurselor umane din educatie oferind un program integrat de formare continua ce vizeaza imbunatatirea calificarilor si a oportunitatilor de cariera a personalului didactic din invatamantul preuniversitar in vederea unei mai bune adaptari la nevoile in permanenta schimbare si la evolutiile rapide din economie si societate.

Urmeaza ca in perioada urmatoare sa demareze cursul de Competente sociale si civice, urmat de Managementul resurselor umane, Comunicare in limba oficiala si Management de proiect, toate acreditate CNFP – MECTS.

Informatii suplimentare legate de activitatile proiectului, desfasurarea cursurilor si sesiunile de selectie si formare a grupului tinta vor fi postate pe pagina web a proiectului – www.optiprof.ro.

Sursa: Universitatea Romano-Americana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.