Fonduri europene prin Programul CIP ICT PSP

programul CIP ICT PSP

Programul CIP ICT PSP vizeaza stimularea inovarii si competitivitati prin preluarea la scara larga a tehnologiei informatiei si comunicatiilor in vederea asigurarii accesului transparent al cetatenilor, administratiei publice si mediului de afaceri (in special, a intreprinderilor Mici si Mijlocii) la noile solutii oferite de tehnologiile inovative.

Pentru implementarea acestui program, Comisia Europeana vizeaza, in principal, stabilirea unor potentiale parteneriate intre urmatoarele categorii de entitati legale:

– intreprinderi mici si mijlocii in calitate de potentiali beneficiari ai Programului Comunitar CIP ICT PSP (inclusiv asociatii ale acestora);
– furnizori ai suportului inovativ (mediul universitar, academic si de cercetare), reprezentanti ai mediului de afaceri si, nu in ultmiul rand, institutii publice la nivel national si local/regional;
– organizatii financiare – prin crearea unor instrumente financiare destinate sustinerii potentialilor beneficiari in accesarea acestor fonduri.

Evenimentul a reunit reprezentanti ai MCSI, reprezentanti ai mediului de afaceri, cu precadere IMM-uri, administratie publica, reprezentanti ai universitatilor tehnice si centrelor de cercetare in informatica.

In cadrul evenimentului, domnul Ionut Negrescu, Secretar General Adjunct MCSI, a prezentat viziunea strategica a ministerului privind accesarea programelor comunitare finantate de Comisia Europeana, precum si scopul proiectelor European Civil Registry Network (ECRN); e-Codex, la care MCSI este partener.

Totodata, doamna Madalina Adam, Coordonator National pentru Programul Comunitar CIP ICT PSP – MCSI a prezentat Ghidul strategic al Programului CIP ICT PSP pentru anul 2011. Ghidul contine atat domeniile majore de interes si obiectivele strategice pentru care se poate obtine finantare pentru anul 2011, cat si limitele resurselor financiare alocate acestora.

De asemenea, promovarea fondurilor comunitare pentru TIC a fost sprijinita si de catre Directoratul General pentru Societate Informationala si Media al Comisiei Europene prin prezenta Doamnei Carmen IFRIM, Responsabil Proiect in cadrul Unitatii “ICT for Sustainable Growth”.

Precizam ca Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este partener in proiectul ECRN, care a beneficiat incepand cu anul 2011 de o extensie din partea Comisiei Europene, fiind implementat ca proiect pilot pentru “Secure Identity Across Borders Linked” (STORK).

In acelasi timp, MCSI este partener si leader al pachetului de Activitati destinate Comunicarii la nivelul proiectului e-Codex, e-Justice Communication via Online Data Exchange – proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul CIP ICT PSP pentru perioada 2010 -2013. Proiectul include 18 parteneri din 14 state Membre si o tara asociata.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati (telefon: 021.311.41.17, fax: 021.311.41.15, e-mail: [email protected]).

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.