Reabilitarea Caminului pentru batrani, proiect finalizat in cadrul Planul Integrat de Dezvoltare Urbana la Alba Iulia

Camin pentru batrani

Valoarea totala a investitiei este de peste 2,6 milioane de lei, din care aproape 1,3 milioane de lei fonduri nerambursabile, peste un milion de lei bani de la bugetul local si 283.000 de lei de la bugetul national.

Prin acest proiect a fost inlocuita tamplaria interioara si exterioara si au fost reabilitate conductele de instalatii, rampele si caile de acces.

De asemenea, s-au executat zugravelile necesare si au fost modernizate caile de acces, iar in curtea interioara a fost amenajat un parc. Caminul pentru persoane varstnice din Alba Iulia ofera servicii sociale pentru 100 de beneficiari asistati. Prin implementarea acestui proiect s-a urmarit imbunatatirea serviciilor sociale, menite sa sprijine normalizarea si cresterea calitatii vietii persoanelor varstnice.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Alba Iulia cuprinde sapte proiecte, care vizeaza dezvoltarea infrastructurii de transport local, reabilitarea cetatii si modernizarea serviciilor sociale.

Valoarea totala a celor sapte proiecte depaseste suma de 57 de milioane de euro, din care circa 46 de milioane de euro reprezinta suma nerambursabila solicitata prin programul REGIO. Alba Iulia a fost primul municipiu din tara care a beneficiat de fonduri REGIO pentru dezvoltare urbana.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.