Proiecte de maximum sase milioane de euro, finantate prin PNDR

Consiliile locale pot depune la Ministerul Agriculturii, incepand cu luna martie, proiecte de investitii pentru mediul rural a caror valoare maxima poate fi de pana la sase milioane de euro.

Proiecte pot fi depuse pana in august si sunt finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Proiectele, care vizeaza in special dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, pot avea valoarea maxima de 6 milioane de euro, daca sunt realizate de asociatiile de dezvoltare intercomunitara, adica de doua localitati, de 2,5 miliarde de euro pentru programele integrate, care au in vedere dezvoltarea a doua investitii si de un milion de euro pentru proiectele simple.

In cazul in care vor ramane bani pentru desfasurarea de proiecte, vor mai fi organizate alte doua sesiuni de depunere de proiecte, in lunile noiembrie si decembrie.

Ministerul Agriculturii va lansa, la inceputul lunii martie, trei masuri – modernizarea exploatatiilor agricole, cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere si renovarea si dezvoltarea satelor – domenii care beneficiaza de circa 3,5 miliarde euro.

Cea mai mare finantare revine masurii de renovare si dezvoltare a satelor – 1,54 miliarde euro. Pentru cresterea valorii adaugate agricole si forestiere, fondurile sunt de circa 1,07 miliarde euro iar modernizarea fermelor va fi finantata cu 991,8 milioane euro, pana in 2013, conform ghidurilor de accesare a banilor, publicate de Ministerul Agriculturii. Cele trei domenii beneficiaza de o finantare de 20 la suta de la bugetul de stat si 80 la suta fonduri europene.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.