Situatia proiectelor in cadrul Programului de interes national “Dezvoltarea retelei de camine pentru persoanele varstnice”

program

Prin acest Program se are in vedere sprijinirea autoritatilor administratiei publice locale care decid, prin hotarare de consiliu local/judetean sau a municipiului Bucuresti, sa reorganizeze unitatile sanitare ineficiente in camine pentru persoane varstnice, prin asigurarea de finantare a functionarii acestora din bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale.

Acordarea de finantare se realizeaza in baza dosarelor de solicitare a finantarii, intocmite potrivit prevederilor legale si inaintate Ministerului Muncii de catre autoritatile administratiei publice locale care vor administra si finanta noile camine, dupa verificarea indeplinirii conditiilor de eligibilitate si in temeiul contractelor incheiate, potrivit legii.

Pe o perioada de 90 de zile de la data incheierii contractului se acorda finantare din Program pentru acoperirea cheltuielilor curente de functionare, inclusiv a cheltuielilor de personal normat potrivit prevederilor art. 3 alin. (2) lit. c) din H.G. nr.212/2011, pana la indeplinirea conditiilor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. b) si d) din acelasi act normativ de catre caminele pentru persoanele varstnice nou-infiintate, precum si pana la admiterea persoanelor care vor beneficia de serviciile oferite de catre aceste camine. Ulterior expirarii celor 90 de zile, finantarea continua fiind asigurata la standardul de cost inmultit cu numarul de beneficiari.

Pana la acest moment, Ministerul Muncii a incheiat astfel de contracte cu 7 autoritati ale administratiei publice locale care au respectat termenele si conditiile prevazute de actele normative in domeniu – si care insumeaza 357 paturi, respectiv 179 de salariati-, situatia detaliata a solicitarilor formulate fiind prezentata in anexa la prezenta.

Situatia proiectelor – persoane varstnice

Sursa: , Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.