Peste 2 milioane lei fonduri nerambursabile pentru extinderea si mansardarea Scolii din Ghimbav – Brasov

fonduri nerambursabile

La sediul ADR Centru din Alba Iulia, primarul orasului Ghimbav, domnul Toma Dorel, alaturi de directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu, au semnat contractul de finantare al proiectului “Extindere, mansardare si extindere corp 4 Scoala Generala Ghimbav, str. Pietii nr. 70“, prin care se vor aloca Scolii Generale din orasul Ghimbav, judetul Brasov, peste 2,2 milioane lei fonduri nerambursabile.

Scoala generala nr. 4 este singura unitate de invatamant din oras pentru clasele I-VIII. In prezent scoala are 16 sali de clasa, un laborator si o sala de sport ce deservesc aproximativ 300 de elevi.

Desi o parte din corpurile scolii au fost reabilitate in anii anteriori, corpul patru al cladirii, unde se afla biblioteca si o sala de lectura, are nevoie de fonduri pentru a fi extins si imbunatatit.

Prin fondurile nerambursabile solicitate prin proiect, beneficiarul urmareste extinderea, etajarea si mansardarea corpului 4 al scolii si marirea spatiului de studiu. Vor fi construite 7 noi sali de clasa, un vestiar cu dusuri pentru elevi, grupuri sanitare, magazie de lemne si spatiu pentru centrala termica ce va deservi acest corp al scolii.

In acelasi timp, din bugetul proiectului va fi dotat si laboratorul IT la standarde europene, cu 48 echipamente noi si performante. Pe parcursul celor 20 de luni de implementare, estimate de catre beneficiar ca fiind necesare pentru realizarea proiectului, se va imbunatati calitatea infrastructurii de educatie, precum si dotarea Scolii generale din Ghimbav.

Proiectul are o valoare totala de peste 2,95 milioane lei, din care 2,26 milioane lei reprezinta fondurile nerambursabile solicitate, diferenta pana la valoarea totala a proiectului fiind reprezentata de contributia beneficiarului la cheltuielile eligibile si neeligibile ale proiectului.

“Am reusit sa finantam pana in prezent, la nivelul Regiunii Centru, 22 de scoli, licee, colegii, grupuri scolare prin domeniul major de interventie 3.4 al Programului Operational Regional. Vorbim de peste 28 de milioane de euro fonduri nerambursabile, pe care ii alocam pentru construirea sau renovarea unor cladiri si noi sali de clasa, racordarea acestor unitati de invatamant la utilitati si dotarea cu mobilier sau echipamente scolare performante. In perioada urmatoare vom contracta alte 2 proiecte in valoare de peste 2 milioane euro fonduri nerambursabile, reusind astfel sa angajam tot bugetul de care dispunea acest domeniu major de interventie. Toate aceste fonduri sunt bine cheltuite, pentru crearea confortului necesar si a unor conditii de studiu ce le dau elevilor posibilitatea sa se poata concentra pe acumularea de noi cunostinte si de a se perfectiona. Prin echipa de care dispune, ADR Centru va oferi Primariei Ghimbav, ce este beneficiarul finantarii, sprijinul necesar pentru a duce la bun sfarsit acest proiect”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Cresterea numarului de elevi, imbunatatirea conditiilor de studiu, cresterea calitatii procesului de invatare, conditii de studiu performante, sustinerea cadrelor didactice in procesul de invatare, stimularea educatiei si a cercetarii, dar si multumirea parintilor, sunt cateva din rezultatele calitative urmarite de beneficiar in pregatirea unei generatii mai bune. Sanse mai mari pentru un viitor mai bun si dezvoltarea unor generatii cu respect pentru valori sunt, de asemenea, obiective de calitate stabilite de beneficiar.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.