Iasi: Biserica Banu, reabilitata cu fonduri UE

Autoritatile judetene au validat in plenul Consiliului Judetean (CJ) mai multe documente care vizeaza asigurarea finantarii pentru reabilitarea Bisericii Banu, de pe strada Lapusneanu.

“Dorim sa ne implicam in proiectul de refacere a unui monument precum Biserica Banu. Vrem sa accesam fonduri structurale pe turism pentru reabilitarea bisericii”, a anuntat presedintele CJ, Lucian Flaiser.

Autoritatile judetene sustin ca in acest moment se lucreaza la dosarul care va cuprinde documentatia inceperii procedurilor pentru a accesa fonduri strucuturale in cadrul Programului Operational Regional (POR), pe Axa 5, cea privind dezvoltarea si promovarea turismului.

Potrivit documentatiei aprobate in plenul CJ, valoarea totala a proiectului se ridica la 9,7 milioane de lei, fondurile nerambursabile care ar putea fi accesate fiind de peste 7,7 milioane de lei. Biserica Banu a fost atestata documentar inca din 1638, in perioada domniei lui Vasile Lupu. Biserica a fost arsa, iar in jurul anului 1800 a fost reconstruita din piatra, aflandu-se in acest moment intr-o stare vizibila de deteriorare.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.