Credite de la Banca Mondiala pentru fermieri

Guvernul va aloca 80 milioane de dolari pentru investitii in agricultura. Banii urmeaza sa fie utilizati pentru acordarea de imprumuturi, microcredite si sprijinirea achizitionarii in leasing de utilaje agricole. Valoarea unui proiect finantat in cadrul programului va putea fi cuprinsa intre 1.700 si un milion de dolari.

“Fondurile pot fi accesate de firme cu cel putin 51% capital privat din economia rurala sau de antreprenori individuali rezidenti in mediul rural. Conform criteriilor stabilite cu reprezentantii Bancii Mondiale, firmele solicitante trebuie sa aiba sediul in localitati cu cel mult 200.000 de locuitori”, a declarat prefectul Radu Prisacaru. Creditele accesate prin programul convenit cu Banca Mondiala vor putea fi utilizate si pentru acoperirea cofinantarii din cadrul programului Sapard.

Conform precizarilor prefectului, Guvernul va sustine financiar si infiintarea a 3.000 de ferme cu profil agricol si a altor 3.000 cu profil zootehnic. “S-a pus la dispozitia cetatenilor si un numar de telefon, 0800802007 la care pot fi solicitate informatii referitoare la chestiunile care privesc agricultura in contextul integrarii europene”, a spus prefectul.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 7 iunie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.