Proiecte de 3,5 milioane euro au fost promovate prin POC si semnate de Consiliul Judetean Suceava

proiecte europene

Potrivit lui Flutur, cei mai multi bani, respectiv 3 milioane de euro, au fost atrasi pentru modernizarea a 7 kilometri din drumul judetean Pojorita – Izvoarele Sucevei.

El a spus ca se intentioneaza si modernizarea punctului de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei, sens in care s-au facut deja demersuri la Autoritatea Vamala Romana.

‘Asteptam ca si cei din Ucraina sa-si modernizeze drumul spre Izvoarele Sucevei’, a spus Flutur.

Celelalte patru proiecte, in valoare totala de circa 500.000 de euro, sunt proiecte culturale. Unul dintre acestea, in valoare de 150.000 de euro, vizeaza un parteneriat cu Muzeul din Cernauti si are in vedere punerea in valoare a traditiilor si obiceiurilor din cele doua regiuni. Un al doilea, de 97.000 de euro, are in vedere un parteneriat intre CJ Suceava si Biblioteca din Cernauti, scopul lui fiind acela de a pune in valoare fondul de carte existent.

Al treilea proiect are o valoare de 113.000 euro si are in vedere promovarea folclorului ucrainean in judetul Suceava si a celui romanesc in Regiunea Cernauti, prin crearea unui studio de inregistrare, de multiplicare si instalatii de sunet.

Al patrulea proiect cultural va consta intr-o monografie folclorica a ucrainenilor din judetul Suceava si romanilor din Regiunea Cernauti, in valoare de 118.000 de euro, presupunand redactarea unei monografii in 3.000 de exemplare, precum si achizitionarea unor materiale ca aparat foto, videoproiector, laptop sau organizarea de seminarii si expozitii de costume.

Flutur a precizat ca Suceava mai are depuse zece proiecte pentru a fi finantate prin POC Romania – Ucraina – Republica Moldova, cinci fiind deja in evaluare cu sanse mari de a fi aprobate.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.