Proiecte de dezvoltare a municipiului Targu Mures

contracte de finantare

Proiectul Modernizare retea stradala la nivelul Municipiului Targu Mures – Transa I isi propune reabilitarea a 19 strazi din municipiu, imbunatatirea conditiilor de trafic, fluidizarea traficului pe una dintre cele mai aglomerate rute de iesire din oras, pe directia Cluj Napoca – Drumul European 60.

Totodata, modernizarea infrastructurii va conduce la scaderea nivelului poluarii fonice si a aerului pe strazile din interiorul orasului, municipiul Targu Mures fiind unul dintre cele mai poluate orase din tara din cauza activitatii Combinatului Chimic Azomures.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 27 de luni, este de 37.538.837,72 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 29.470.696,22 lei.

Proiectul Sistem de monitorizare pentru siguranta populatiei urmareste cresterea calitatii vietii si sporirea gradului de siguranta a cetatenilor municipiului Targu Mures, prin monitorizarea zonelor urbane care prezinta pericol social si grad de infractionalitate ridicat.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 12 luni, este de 3.511.549,60 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.683.252,25 lei.

Prin implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Targu Mures se urmareste dezvoltarea municipiului ca un pol urban de importanta majora la nivelul Regiunii Centru, prin utilizarea eficienta a tuturor resurselor fizice si umane, integrarea armonioasa a teritoriului urban si periurban in spatiul regional si national, prin modernizarea si dezvoltarea infrastructurii in concordanta cu orientarile si cerintele de integrare europeana.

Municipiul Targu Mures a propus spre finantare, prin Programul Operational Regional – Axa 1, in cadrul PIDU, trei proiecte. Pe langa cele doua proiecte semnate, se afla in evaluare proiectul Modernizare retea stradala la nivelul municipiului Targu Mures – Transa II.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.