Raiffeisen Bank – autorizata sa foloseasca semnatura electronica

Banca Nationala a Romaniei a autorizat Raiffeisen Bank sa foloseasca semnatura electronica, in premiera pentru sistemul bancar romanesc. Astfel, utilizarea semnaturii electronice va duce la simplificarea activitatilor Raiffeisen Bank, prin inlocuirea suportului hartie si utilizarea clasicelor stampile intr-o serie de operatiuni unde erau necesare pana acum, rapiditate si eficienta sporite, atat intern cat si in relatiile cu clientii.

Persoanele fizice si IMM-urile pot obtine informatii, pot efectua plati, actiuni de deschidere si lichidare de depozite la termen sau efectuarea schimburilor valutare intre conturile proprii, prin Reiffeisen Direct, ce functioneaza de luni pana vineri intre orele 08:00 si 20:00 si sambata intre 08:00 si 14:00, posesorii de carduri Raiffeisen Bank avand la dispozitie, non-stop, numarul de telefon 021/323.95.42.

Ce este semnatura electronica?
Semnatura electronica reprezinta un cod personal, unic alcatuit din informatii in format electronic, generate si stocate pe un dispozitiv securizat, care se ataseaza calculatorului dumneavoastra.

Semnatura electronica extinsa beneficiaza de recunoastere legala, avand aceeasi valoare cu semnatura olografa numai cand este legata in mod unic de semnatar, cand asigura identificarea celui care semneaza, cand este creata prin mijloace controlate exclusiv de semnatar si atunci cand este legata de documentul in forma electronica la care se raporteaza astfel incat orice modificare a documentului, ulterioara semnarii, sa duca automat la invalidarea semnaturii. Orice persoana poate folosi semnatura electronica extinsa daca a obtinut in prealabil un certificat calificat emis de o Autoritate de Certificare, care atesta in mod legal legatura dintre semnatura electronica si posesorul acesteia ca persoana.

Sursa: , Cotidianul Banii Nostri, 15 iunie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.