Banca Tiriac isi majoreaza capitalul cu 540 miliarde de lei, la 1.869 miliarde de lei

Actionarii Bancii Comerciale Ion Tiriac (BCIT) au aprobat, marti, majoarea capitalului social al bancii cu suma de 540 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit. Capitalul bancii va urca de la 1.329 miliarde de lei la 1.869 miliarde lei. Majorarea va fi realizata prin emiterea a 5.806.452 actiuni, cu o valoare nominala de 93.000 lei/actiune.

Pentru fiecare actiune detinuta se vor acorda 0,4060995 actiuni noi, iar fractiunile de actiuni egale sau care depasesc 0,5 se rotunjesc devenind o actiune, in timp ce cotele de sub 0,5 actiuni nu se iau in considerare.

Banca este detinuta in proportie de 92% de omul de afaceri Ion Tiriac. “Obiectivele noastre viitoare vor viza in continuare dezvoltarea segmentului de retail si a volumului de afaceri pe segmentul companii, cu accent pe cresterea profitabilitatii si mentinerea cotei de piata, in conditiile unei concurente tot mai puternice. In vederea sustinerii procesului de dezvoltare viitoare, Banca Tiriac isi propune consolidarea si largirea bazei de surse atrase atat de la clientii nebancari, persoane fizice si juridice, cat si de la institutii financiar – bancare”, a declarat Selcuk Saldirak, presedintele Bancii Tiriac, reporterilor de la Curierul National.

La sfarsitul anului 2004, BCIT avea active de 620 milioane de euro, situandu-se pe locul 11 in clasamentul institutiilor de credit. Profitul net s-a situat la 17 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de 2003. Banca avea capitaluri proprii in suma de 100 milioane de euro in decembrie 2004, in urcare cu 22%, iar volumul de credite acordate depasea 330 milioane de euro.

Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) a anuntat recent ca a ajuns la un acord preliminar cu Ion Tiriac privind fuziunea filialei HVB Bank Romania cu Banca Comerciala Ion Tiriac, operatiune in urma careia va rezulta o institutie de credit cu o cota de piata de 7,5%. BA-CA va detine peste 50% din actiunile noii institutii – HVB Tiriac – si va fi responsabila in totalitate pentru coordonarea operatiunilor. Noua banca va ocupa locul al patrulea pe piata romaneasca, cu o retea de 72 de unitati si circa 720.000 de clienti.

Sursa: , Cotidianul Curierul National, 16 iunie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.