Fost ministru PSD, acuzat de conflict de interese

Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la nerespectarea de catre Ecaterina Andronescu, rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti, a regimului juridic al conflictului de interese. In septembrie 2008, Andronescu a semnat o decizie prin care a fost desemnat manager al unui proiect european, functie in baza careia a incasat, in perioada octombrie 2009 – aprilie 2011, suma de 39.843 lei, sustine ANI.

Potrivit inspectorilor de integritate, in perioada indeplinirii functiei de ministru, Andronescu nu s-a suspendat din functia de manager de proiect. In aceste conditii, ANI sustine ca Ecaterina Andronescu a incalcat regimul
juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, ca urmare a obtinerii unui beneficiu patrimonial si a semnarii documentelor din cadrul proiectului. In acest caz, ANI a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Andronescu: “Puteam sa iau de zece ori mai mult”

Ecaterina Andronescu a sustinut ca cei aproximativ 40.000 de lei despre care ANI spune ca i-a primit ca manager de proiect i-a obtinut dupa incheierea mandatului de ministru al Educatiei. Ea subliniat ca a primit aproximativ 2.000 de lei pe luna dupa incheierea mandatului de ministru, desi, legal, ar fi putut lua “de zece ori mai mult”.

Ea a mai adaugat ca, atit timp cit a fost ministru, acest proiect nu a primit nici un leu de la AMPOSDRU, iar proiectul a fost controlat si nu s-au constatat nereguli. Pe de alta parte, Ecaterina Andronescu a precizat ca nu exista incompatibilitate intre functia de ministru si cea de manager de proiect, spunind ca s-a autosuspendat din functia de rector odata cu numirea in functia de ministru al Educatiei.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.