Directorii IMM vor fi reevaluati

Cei noua directori executivi ai Oficiilor Teritoriale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) au fost chemati, la data de 20 iunie, la Ministerul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL) pentru un proces de evaluare.

Conform adresei primite de la minister de catre directorii oficiilor, acestia trebuie sa se prezinte la minister “in scopul verificarii competentelor profesionale”. Reprezentantii ministerului au uitat sa specifice in ce anume va consta verificarea. In timp ce unii directori executivi asteapta sa fie reconfirmati pe post, pe care oricum l-au ocupat prin concurs, altii sunt rezervati in ceea ce priveste intalnirea de la Bucuresti.

Demersul Ministerului a starnit suspiciuni in randul directorilor, mai ales ca procedura de comunicare nu a fost foarte transparenta. “Nu stim in ce va consta reevaluarea. Am primit, saptamana trecuta, o hartie conform careia trebuie sa ne prezentam la 20 iunie la Bucuresti, pentru o intalnire la minister, insa anexat am primit o lista cu bibliografie”, a declarat Popa Marius Ciprian, director executiv al oficiului din Targul-Mures. “Problema este ca nu ni s-a spus clar ca trebuie sa mergem la minister pentru a sustine un examen. Conform ordinului primit de la minister, in care in anexa ne este data o lista cu bibliografia necesara, am dedus ca vom sustine o proba, insa ramane de vazut sub ce forma se va sustine”, a spus Radu Mirea, director executiv al oficiului din Craiova.

“S-a schimbat personalitatea juridica si cred ca din cauza asta este nevoie sa se realizeze o reevaluare a directorilor din teritoriu. Ni s-a dat o bibliografie de 30 de legi, pe care trebuie sa le cunoastem pentru ca lucram cu ele. Nu stim in ce va consta reevaluarea deoarece forma de evaluare o alege angajatorul. Parerea mea este ca, daca se dorea sa se faca o restructurare, ni se comunica direct deoarece traim in Romania. Cred ca este o intalnire la minister pentru reconfirmarea pe posturi”, a explicat Nancu Dumitru, director executiv al Oficiului din Constanta.

“Nu ni s-a comunicat ce se va intampla la Bucuresti. Am primit pe fax o adresa de la minister sa ne prezentam la 20 iunie la Bucuresti. Din punct de vedere administrativ, atata timp cat directorii executivi aveau contract de munca cu institutia angajatoare, respectiv agentia pentru IMM, acum cred ca este vorba de o reconfirmare pe posturi deoarece s-a schimbat personalitatea juridica, s-a facut minister”, a explicat Sorina Marilena Giosanu, director executiv al oficiului din Iasi.

Reprezentantii ministerului sustin ca verificarea directorilor este determinata in mod exclusiv de extinderea sferei de atributii si la alte domenii decat cel al IMM si al sectorului cooperatist, conform competentelor ministerului nou-infiintat.

“Avand in vedere faptul ca la momentul angajarii conducatorilor OTIMMC evaluarea cunostintelor profesionale s-a realizat numai pentru domeniile intreprinderilor mici si mijlocii si al celui cooperatist, pentru indeplinirea corespunzatoare a noilor atributii este necesara asigurarea concordantei intre exigentele (cerintele) postului si calitatile angajatului (profesionale, aptitudinale si atitudinale), ce se va realiza printr-o reevaluare a acestora”, se arata in raspunsul de la minister.

Conform raspunsurilor primite de la minister, evaluarea directorilor executivi va consta intr-un test-grila de 30 de intrebari. Fiecare intrebare va fi punctata, in cazul unui raspuns corect, cu acelasi punctaj, astfel incat numarul total de puncte pentru rezolvarea corecta a tuturor intrebarilor sa fie zece puncte. In vederea reconfirmarii in functiile de directori executivi, persoanele aflate in functiile corespunzatoare vor trebui sa obtina in urma procesului de evaluare minimum sapte puncte din zece posibile.

“Problema este ca nu ni s-a spus clar ca trebuie sa mergem la minister pentru a sustine un examen. Conform ordinului primit de la minister, in care in anexa ne este data o lista cu bibliografia necesara, am dedus ca vom sustine o proba, insa ramane de vazut sub ce forma se va sustine”, spune Radu Mirea,director executiv al Oficiului Teritorial pentru IMM Craiova.

“Nu ni s-a comunicat ce se va intampla la Bucuresti. Am primit pe fax o adresa de la minister sa ne prezentam la 20 iunie la Bucuresti. Atata timp cat directorii executivi aveau contract de munca cu agentia pentru IMM, acum cred ca este vorba despre o reconfirmare pe posturi”, spune Sorina Marilena Giosanu,director executiv al Oficiului Teritorial pentru IMM Iasi.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.