Fostul rector crede ca Universitatea “Cuza” este aproape de insolventa

Universitatea Alexandru Ioan Cuza ar avea blocata o suma de aproximativ zece milioane de lei. Suma reprezinta cheltuieli realizate pe proiecte europene dar nedecontate. Blocajul ar fi la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU).

“Este o tragedie nationala ceea ce s-a intimplat. Au intrat in insolventa foarte multi beneficiari de proiecte pe POSDRU. Si Universitatea Cuza este aproape de insolventa. Are o suta de miliarde de lei vechi de primit. Din octombrie 2010 nu s-a mai cerut nici un eurocent de la Uniunea Europeana”, a declarat senatorul PDL Dumitru Oprea.

El a salutat inlocuirea sefului AMPOSDRU. Situatia decontarilor urmeaza sa intre intr-un ritm normal in perioada urmatoare. Senatorul si-a anuntat intentia de a candida pentru sefia comisiei economice a PDL de la nivel national. Deocamdata s-au demarat procedurile pentru infiintarea acestor comisii la nivelul municipiului. Urmeaza sa fie infiintate si comisii la nivelul fiecarui judet, apoi cele de la nivel national.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.