Emil Boc: In mai putin de o luna s-au semnat la Ministerul Transporturilor contracte de 1,1 miliarde de euro pentru 160 de km de autostrada

autostrada

Emil Boc: “Cand faptele vorbesc, cuvintele sunt putine. Iar cand ai asemenea fapte in fata nu trebuie sa spui decat ca se poate, ca atunci cand ai un ministru performant poti aduce fonduri europene, inclusiv in domeniul transporturilor, in Romania, ca in mai putin de o luna s-au semnat la Ministerul Transporturilor contracte de 1,1 miliarde de euro pentru 160 de km de autostrada – sunt lucruri care nu s-a facut in ultimii 20 de ani in Romania. Este o realitate, pentru asta trebuie apreciata activitatea ministrului si a echipei care lucreaza la Ministerul Transporturilor.

Pentru ca acesti bani nu numai ca vor ajuta la consolidarea cresterii economice a Romaniei in acest an, dupa iesirea din recesiune, dar vor aduce atat de mult asteptata infrastructura de autostrazi in Romania, in speta pe Coridorul IV, despre care vorbim in momentul de fata.

Sunt convins ca cei care au castigat licitatia inteleg responsabilitatile pe care le au, ca – asa cum a demonstrat guvernul, in ultima vreme, si Ministerul Transporturilor in special – avem toleranta zero fata de orice lucrare de proasta calitate sau care nu se face la timp. Am convingerea ca in aceste cazuri nu va fi nevoie sa ajungem la dispute.

Ceea ce asteptam de la partenerii nostri care au castigat licitatia este sa aiba lucrari la aceleasi standarde precum le au in Uniunea Europeana si, in acelasi timp, conform graficului stabilit de contract. Daca avem calitate si termene respectate vom fi cei mai buni prieteni, daca nu, nu avem nici un fel de toleranta fata de ceea ce inseamna incalcari ale obligatiilor contractuale sau a calitatii lucrarilor.

Pornim de la prezumtia de buna-credinta, ne vedem in teren si aceste lucrari sa fie gata la timp in folosul romanilor si cu utilizarea corecta a banilor publici. Felicitari! Va multumim foarte mult, ne vedem in teren, la lucrari.”

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.