“Strategia energetica a Romaniei pentru perioada 2011-2035” – dezbatere publica

strategia energetica

Documente:
Strategia energetica a Romaniei pentru perioada 2011-2035

Actualizarea strategiei energetice, prevazuta in programul de guvernare 2009 – 2012 ca prim obiectiv la cap.17 – Energie si resurse minerale, necesita analiza profunda a starii actuale a sectorului, precum si elaborarea unor scenarii de dezvoltare.

Atat criza economica din ultimii ani, cat si noile pachete legislative adoptate la nivelul Uniunii Europene in domeniul energiei si schimbarilor climatice au modificat profund contextul si premisele in care a fost elaborata Strategia energetica a Romaniei pentru perioada 2007-2020, aflata in prezent in vigoare.

Noua strategie trebuie sa asigure corelarea resurselor energetice, a capacitatilor economice, a tendintelor tehnologice si economico-financiare, precum si eficienta energetica, protectia mediului si concordanta cu politica energetica a UE.

In vederea realizarii acestor obiective, invitam atat partenerii de dialog social, cat si mediul de afaceri, societatea civila, mediul academic si mass-media sa ne comunice observatiile si sugestiile pe marginea documentului de discutie pana in data de 23
iunie a.c. la adresele de mail [email protected] si [email protected].

Cu acest prilej, va invitam totodata sa va inscrieti, la adresa de e-mail: [email protected] si la dezbaterea publica pe acest subiect pe care Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri o va organiza in data de 30 iunie 2011, cu incepere de la ora 10.30, la SC Electrica SA, str. Grigore Alexandrescu nr. 9, sala Radu Zane.

Sursa: , Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.