Subventie de pana la 265 de euro pentru fiecare hectar cultivat

Principalele culturi, cele incluse in grupul 1, din care fac parte graul, secara, orzul, orzoaica, ovazul, porumbul, floarea-soarelui, rapita, mazarea, fasolea, vor beneficia de un sprijin de la statul roman de 30 de euro pe hectar. Subventia nationala va fi de aproximativ 178.000.000 de euro, suprafata pe care sunt plantate cereale, plante oleaginoase si legume fiind de aproape 6 milioane de hectare.

Pentru culturile pe care oficialii romani vor sa le incurajeze vor fi acordate subventii mai mari. Asta mai ales pentru ca este vorba si de suprafete destul de mici cultivate cu sfecla de zahar, orez, hamei, tutun, in, canepa si soia. Autoritatile au in vedere o subventie de 214 euro/hectar. Astfel, subventionarea celor 131.000 de hectare cultivate cu plante din grupul 2 va costa statul roman 28.303.000 de euro.

In total, sectorul vegetal va primi de la bugetul statului subventii de peste 200 de milioane de euro, dar nici zootehnia nu este uitata la plata unor subventii nationale. Astfel, o vaca pentru lapte va primi 650 de lei, o bivolita va primi 700 de lei, un taur, tot 700 de lei. Pentru sacrificarea unei bovine adulte, fermierul va primi 340 de lei, iar pentru fiecare oaie dintr-o exploatatie de peste 50 de capete sau o pentru o capra dintr-o ferma cu peste 10 capete, subventia va fi de 20 de lei. Proprietarul unei familii de albine va primi o subventie de 20 de lei.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.