Se pregateste o noua licitatie de propuneri de proiecte in cadrul Programului Ro-Ua-Md

Programul Ro-Ua-Md

Forumurile de parteneriat au fost organizate in Chisinau (Republica Moldova), in data de 3 iunie 2011 si Odessa (Ucraina), in data de 7 iunie 2011 si au reunit circa 265 de participanti din toate cele trei tari participante la program, reprezentand diverse institutii: ONG-uri, autoritati centrale, autoritati ale administratiei publice locale, institutii de invatamant (universitati, scoli), institutii publice, camere de comert, agentii de dezvoltare etc.

In prima parte a evenimentelor, STC si experti RCBI au prezentat principalele caracteristici ale Programului Ro-Ua-Md, precum si diferite probleme legate de parteneriatul in proiectele transfrontaliere, inclusiv greselile frecvente in dezvoltarea parteneriatelor.

In a doua parte, participantii au lucrat in diferite grupuri de lucru organizate in conformitate cu prioritatile si masurile programului. in aceste grupuri de lucru, fiecare persoana a avut ocazia de a prezenta ideea de proiect colegilor, pentru a gasi parteneri adecvati.

De asemenea, a fost organizata o expozitie de idei de proiect, cu scopul de a facilita identificarea partenerilor.

Forumurile de parteneriat s-au dovedit a fi un succes, dat fiind faptul ca multi participanti au reusit sa identifice cele mai potrivite organizatii, in perspectiva dezvoltarii de parteneriate si au schimbat datele de contact.

Sursa: Secretariatul Tehnic Comun al Programului Operational Comun Romania – Ucraina – RM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.