Ramona Manescu: “CE nu a conditionat niciodata alocarea fondurilor europene de reorganizarea administrativ teritoriala!”

Ramona Manescu

“Comisia Europeana a confirmat, o data in plus, ca nu a conditionat alocarea fondurilor europene de reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei pana in 2012. Mai mult, oficialii de la Bruxelles nu au fost nici macar informati cu privire la aceasta intentie.

Directorul general al DG Regio din cadrul Comisiei Europene, Dirck Ahner, mi-a confirmat in cadrul unei intrevederi oficiale pe care am avut-o, impreuna cu co-presedintele USL, Victor Ponta, si colegul meu, Victor Bostinaru, faptul ca CE este extrem de ingrijorata si cu privire la procentul extrem de scazut al platilor facute din bani europeni, de numai 3,4%, dar si de faptul ca Romania va incepe sa piarda fonduri incepand de anul viitor.

Desi Comisia Europeana a sprijinit guvernul Romaniei in elaborarea masurilor urgente si a calendarului de implementare a acestora, din pacate, nu numai ca executivul Boc-Udrea nu a folosit aceasta oportunitate, dar nici nu a facut progrese, si de aceea CE este extrem de ingrijorata ca Romania nu va reusi sa isi respecte angajamentele.

Din nefericire, decizia Executivului European de a intrerupe platile pentru proiectele din Axa 2 a Programului Operational Regional, din cauza neregulilor si suspiciunilor de frauda, este doar inceputul. In urma auditului facut de CE, in aceasta vara, se va hotari si situatia fondurilor alocate mediului, infrastructurii si competitivitatii si sunt sanse foarte mari ca si acestea sa fie intrerupte.

Din pacate, Romania nu are nicio sansa sa se bucure de beneficiile statutului de membru al Uniunii Europene atata timp cat acest guvern este in functie”.

Sursa: Ramona Manescu – Comisia pentru Politica Regionala a Parlamentului European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.