Cea de-a sasea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria

program Romania - Bulgaria

Presedintia Comitetului Comun de Monitorizare este asigurata anul acesta de delegatia bulgara, condusa de Kiril Geratliev, director general in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria.

Delegatia romana a fost condusa de Iuliu Bara, director general, seful Autoritatii de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, asigurand in acelasi timp si vice-presedintia reuniunii.

In cadrul reuniunii au fost aprobate Raportul Anual de Implementare a Programului pentru anul 2010, care va fi transmis Comisiei Europene, si Raportul privind Evaluarea Intermediara a Programului.

In cadrul Raportului Anual de Implementare sunt prezentate principale realizari, progrese fizice si financiare inregistrate pe parcursul anului 2010 in cadrul Programului.

Raportul privind Evaluarea Intermediara a Programului analizeaza perioada 2007-iunie 2010, din punctul de vedere al eficientei si eficacitatii utilizarii fondurilor publice alocate prin Program.

Concluziile Raportului au evidentiat si validat implementarea in conditii bune a Programului pentru perioada analizata, iar recomandarile formulate vizeaza imbunatatirea viitoarelor actiuni privind derularea Programului, dar si pregatirea urmatoarei perioade de programare.

Conform regulamentelor europene privind instrumentele structurale, Comitetul Comun de Monitorizare are rolul de a superviza Programul si de a asigura calitatea si eficacitatea implementarii Programului si a proiectelor din cadrul lui. Comitetul a fost infiintat si este alcatuit din reprezentanti la nivel national, regional si local din cele doua state.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.