Regio aduce resurse financiare nerambursabile pentru elevii din Joseni

ADR Centru

Este vorba despre proiectul depus de Consiliul local al acestei comune, intitulat “Consolidare, reabilitare, extindere si dotare grupul scolar “Sover Elek”, sat Joseni, comuna Joseni, jud. Harghita“.

Bugetul cererii de finantare este de peste 3,7 milioane lei, din care suma nerambursabila angajata este de peste 2,6 milioane lei.

Contractul de finantare pentru acest proiect a fost semnat de catre domnul Istvan György, primarul comunei Joseni, si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Beneficiarii acestei initiative a Consiliul local Joseni, sunt cei circa 400 de elevi si cadre didactice care isi desfasoara activitatea in institutia de invatamant care va fi modernizata.

Proiectul a fost depus spre finantare prin Programul Operational Regional – Axa Prioritara 3, Domeniul Major de Interventie 3.4 – “Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Cererea de finantare, care include cheltuieli eligibile de peste 2,7 milioane lei, are ca obiectiv dezvoltarea comunei Joseni prin imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie pentru asigurarea unui proces educational la standarde europene si cresterea participarii populatiei de varsta scolara la procesul educational.

Practic este vorba despre consolidarea, reabilitarea, extinderea si dotarea Grupului Scolar “Sover Elek” din satul Joseni. Aici, cele doua corpuri de cladire propuse pentru reabilitare dateaza din anii 1914, respectiv 1895, aflandu-se intr-o stare avansata de degradare.

In plus, spatiul disponibil este insuficient pentru a permite desfasurarea in conditii optime a cursurilor. Pentru a creste suprafata disponibila pentru activitati didactice, se vor realiza lucrari de extindere prin care se vor lega cele 2 corpuri de cladire. In spatiul creat se vor amenaja laboratoare tematice si grupuri sanitare pentru elevi si cadrele didactice.

Elevii acestei scoli vor beneficia, dupa 24 de luni, perioada necesara pentru finalizarea proiectului, de dotarile moderne ale laboratoarelor de specialitate (2 laboratoare lingvistice, 1 laborator de psihologie, 1 cabinet de muzica si 1 atelier pentru desen tehnic).

Dupa implementarea proiectului contractat spre finantare din fonduri Regio, scoala din Joseni va avea o suprafata nou construita de 806 mp, si cel putin 386 elevi, alaturi de care vor munci 26 de salariati.

“Programul Operational Regional – REGIO pune la dispozitia elevilor nostri resurse financiare importante, necesare pentru a imbunatati calitativ procesul didactic. Pregatirea tinerilor este foarte importanta, iar ADR Centru este permanent preocupata de asigurarea resurselor necesare dezvoltarii infrastructurii educationale. Regiunea Centru are nevoie de alegerea celor mai bune oportunitati de dezvoltare, prin proiecte integrate sau interdependente, incat sa se genereze o crestere economica sustenabila”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.