BCR a finantat proiecte beneficiare de fonduri europene in valoare de 2 mld lei in primele 5 luni

BCR

Valoarea proiectelor beneficiare de fonduri europene derulate prin BCR a crescut cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar valoarea proiectelor din perioada 2007-2010 este cu circa 2,5 ori mai mare fata de primele cinci luni ale acestui an.

“Aproximativ 50% din valoarea proiectelor beneficiare de fonduri europene finantate de BCR, de 2 miliarde lei, reprezinta cofinantarea BCR. Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) este in continuare pe un loc fruntas. Avem foarte multe proiecte ale firmelor de procesare, ferme vegetale, ferme de crestere a animalelor. Avem si proiecte integrate. De asemenea, avem proiecte pentru cresterea competitvitatii economice, sau proiecte din domeniul industrial”, a mentionat Ivan.

Aceasta a mentionat ca, pe proiecte operationale, valoarea proiectelor pe PNDR se ridica la 720 milioane lei, cele pe Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice si pe Programul Operational Regional se ridica la 806 milioane lei.

Totodata, pe POS Mediu, valoarea proiectelor se ridica la 685 milioane lei, iar pe alte categorii de programe operationale, cum ar fi POS DRU si Programe Transfrontaliere, valoarea totala a proiectelor finantate in primele cinci luni de BCR se ridica la 89 milioane lei.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.