50% avans pentru investitii prin PNDR

avans, PNDR

Asadar, in cadrul Regulamentului 679/2011 una dintre modificarile importante aduse este modificarea articolului 56 cu privire la valoarea avansului, care nu trebuie sa depaseasca 50% din ajutorul public pentru investitii, aceasta modificare aplicandu-se de la 1 ianuarie 2011, celelalte modificari intrand in vigoare in a treia zi de la data publicarii acestui regulament in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Astfel, valoarea avansului nu trebuie sa depaseasca 50% din ajutorul public pentru investitii, iar plata acestuia este conditionata de constituirea unei garantii bancare sau a unei garantii echivalente care corespunde unui procent de 110% din valoarea avansului.

La cererea beneficiarilor ajutorului pentru investitii, statele membre pot plati un avans de maxim 50% din ajutorul public.

Pentru beneficiarii publici, acest avans poate fi platit administratiilor si asociatiilor locale, precum si autoritatilor regionale si organismelor de drept public.

Documentul legislativ prin care se modifica acordarea valorii avansului este Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 679/2011 al Comisiei din 14 iulie 2011 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1974/2006 de stabilire a

normelor de aplicare a Regulamentului (CE) 1698/2005 al Consiliului privind sprijinul pentru dezvoltarea rurala acordat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.