Structurile de sprijinire a afacerilor se dezvolta prin REGIO

proiecte Nord-Est

Din aceste motive, Programul Operational Regional finanteaza dezvoltarea acestor structuri prin 2 domenii de interventie: DMI 4.1 – Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala si DMI 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, in cadrul axei prioritare 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere.

Autoritatile locale din Iasi, Suceava si Flamanzi (jud. Botosani) au dezvoltat deja proiecte ce vizeaza crearea unor centre de afaceri regionale in cadrul operatiunii b) Dezvoltarea durabila a mediului de afaceri, Axa 1, iar sub cupola axei 4 – Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local, alte 11 proiecte, initiate in special de intreprinzatori din mediul privat vor beneficia de finantare prin REGIO pentru structuri de sprijinire a afacerilor.

La nivelul Regiunii Nord-Est, alocarea financiara indicativa pentru perioada 2007-2013, pentru domeniul de interventie 4.1 – Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala este de 44,78 mil Euro.

Pot fi finantate proiectele care vizeaza crearea/ extinderea/ modernizarea structurilor de sprijinire a afacerilor de tipul: parcuri industriale, tehnologice, de afaceri, logistice, incubatoare de afaceri.

La ADR Nord-Est, inca mai pot solicita finantare nerambursabila, in cadrul acestui domeniu de interventie: autoritati publice locale, camere de comert, asociatii care reprezinta mediul de afaceri si societati comerciale sau cooperative care se incadreaza in categoria intreprinderilor mici si mijlocii.

Sursa: Inforegio Nord Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.