Autoritatile din Vaslui au atras fonduri europene de peste 220 de milioane de euro

Vaslui

Potrivit CJ Vaslui, in urma proiectelor, depuse si aprobate de forurile europene, judetul Vaslui a castigat in ultimii patru ani ani suma de peste 220 de milioane de euro. Numai pe Programul Operational Regional (POR), judetul Vaslui a atras in ultimii ani 123 de milioane de euro.

“Noi am primit o situatie in ce priveste atragerea fondurilor europene de la Institutul de Politici Publice care arata ca pe total fonduri europene atrase la nivelul judetului vorbim de o suma de 221 de milioane de euro. Aici sunt incluse si fondurile care se aloca prin Programul National de Dezvoltare Rurala unde este inclusa si masura 3.2.2 care a adus in judet 66 de milioane de euro si Proiectul privind Sistemul Integrat de Management al Deseurilor in valoare de aproximativ 40 de milioane de euro”, a declarat Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui.

CJ Vaslui sustine ca rata de absorbtie a fondurilor europene este in momentul de fata la nivelul judetului Vaslui de 20%. “Toti banii trebuie cheltuiti pana in anul 2015. Rata de absorbtie este de 20 la suta din valoarea contractelor la momentul actual. Asta inseamna ca din cele 221 de milioane de euro, 20 la suta s-au cheltuit deja. In perioada urmatoare nu facem altceva decat sa cheltuim restul de bani ramasi”, a declarat Mihaela Chircu, directorul Directiei de Integrare Europeana din cadrul CJ Vaslui.

Potrivit sursei citate, societatile comerciale din judet au atras un milion de lei de la Uniunea Europeana iar ONG-urile, 7 milioane de lei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.