ADR Centru continua activitatile pentru promovarea Programului Operational Regional

ADR Centru

In baza acestui contract ADR Centru va asigura informarea celor interesati asupra oportunitatilor de finantare nerambursabile existente, precum si asupra implementarii transparente a proiectelor finantate prin program.

Contractul se va implementa pe parcursul anilor 2011 si 2012, fiind o continuare a masurilor de informare si publicitate a programului Regio derulate de ADR Centru din 2007 pana in prezent.

Contractul cu titlul “Sprijin acordat in perioada 2011-2012 pentru OI din cadrul ADR Centru in informarea si publicitatea la nivel regional privind POR 2007 – 2013”, cod SMIS 37581, este finantat prin Axa prioritara 6 “Asistenta tehnica” a Programului Operational Regional, domeniul major de interventie 6.2 “Sprijinirea activitatilor de informare si publicitate pentru implementarea Programului Operational Regional 2007-2013”.

Valoarea totala eligibila a contractului este de 886.206 lei, la care se adauga suma de 212.689,44 lei, contravaloare TVA, ce va fi cofinantata de la bugetul de stat.

Prin activitatile propuse spre finantare, proiectul sprijina implementarea Programului Operational Regional si a activitatilor de promovare ale acestuia, cresterea capacitatii administrative a Organismului Intermediar pentru implementarea programului REGIO din cadrul ADR Centru, asigurarea calitatii si coerentei operatiunilor finantate la nivel regional, precum si asigurarea utilizarii eficiente si transparente a fondurilor alocate Regiunii Centru.

“Rezultatele la care am ajuns in cei patru ani de implementare a Programului Operational Regional nu ar fi fost complete daca nu am fi inclus si componenta de informare si promovare a sprijinului de care beneficiaza Regiunea Centru, pentru dezvoltare cu sustinerea fondurilor europene. Avem un nou document pe baza caruia se realizeaza aceasta activitate, respectiv un Plan de comunicare adaptat situatiei noi in care am ajuns cu implementarea programului, care cuprinde evenimente si pregatirea de materiale informative periodice, prin care informam cetatenii Regiunii Centru. Campaniile noastre de promovare se vor axa pe prezentarea proiectelor contractate de catre autoritatile publice locale, de ONG-uri, sau de catre intreprinderi, pe transparenta utilizarii fondurilor destinate imbunatatirii si dezvoltarii climatului socio-economic din localitatile si judetele Regiunii Centru. Incercam sa subliniem mai ales rezultatele asteptate prin utilizarea acestor fonduri si beneficiile finale ale finantarilor nerambursabile, care se adreseaza cetateanului”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Prin intermediul acestui proiect, vor fi intreprinse de catre ADR Centru, la nivelul Regiunii Centru, activitati de promovare si informare cum sunt: sesiuni de informare; evenimente dedicate potentialilor beneficiari, mass-media si beneficiarilor; campanii de informare si promovare in media scrisa, radio si TV; tiparire si distributie publicatii; diseminare informatii prin pagina web; informatii punctuale oferite prin intermediul Biroului de informare, precum si distribuirea unor materiale promotionale specifice Programului Operational Regional.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.