Repartizarea pe judete a fondurilor UE pentru infrastructura

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, PDL-istul Gheorghe Flutur, a fost totodata si presedintele Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC), comitet care a evaluat toate proiectele din Moldova propuse spre finantare.

Judetul Suceava a primit peste 28,5 milioane de euro pentru sase proiecte de infrastructura. Din acesti bani va fi reabilitat drumul judetean care face legatura dintre localitatea Pojorata si masivul Rarau, obiectiv turistic vizitat anual de mii de persoane.

Vor mai beneficia de finantarea CRESC o ruta ocolitoare a drumului european 85, care leaga localitatea Darmanesti de Siret, precum si un drum din zona de munte, dintre Vatra Dornei si Panaci.

Tot cu banii dati de UE vor mai fi reabilitate drumurile judetene dintre localitatile Salcea, Veresti si Roscani, precum si cel dintre Dolhasca si Probota.

Locul doi il ocupa Vasluiul, care a primit 30,5 milioane de euro. Cu 25 de milioane de euro se va reface un drum care va scoate din izolare localitatile Cretesti, Hoceni, Hurdugi, Gusitei si Murgeni, a explicat Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean Vaslui. Alte 5,5 milioane de euro se vor da pentru refacerea centrului istoric al Barladului.

Judetul Bacau a primit peste 22 de milioane de euro pentru cinci proiecte. Cel mai important este pasajul subteran din municipiul Bacau, care va trece pe sub calea ferata si va facilita iesirile din oras spre Onesti si spre Bucuresti.

Un alt proiect important ca potential turistic este refacerea drumului dintre localitatile Pralea si Caiuti.

Fonduri au mai fost alocate si pentru soseaua care face legatura cu Ardealul, pe portiunea Targu Ocna – Oituz, precum si pentru doua drumuri din zona centrala a orasului Buhusi.

Pentru judetul Neamt, CRESC a alocat 16 milioane de euro. Banii vor merge catre doua proiecte rutiere. Primul dintre acestea este o sosea care va face legatura intre municipiul Piatra Neamt si traseul viitoarei autostrazi Est-Vest.

Al doilea proiect vizeaza construirea unei rute ocolitoare pentru soferii care vor sa treaca dinspre Roman spre Bacau, ocolind Piatra Neamt.

La randul sau, Botosaniul a primit 15 milioane de euro, pentru modernizarea a doua sosele: cea care leaga comuna Mihalaseni de Drumul National 24, iar a doua va conecta comunele Lozna, Dersca si Mihaileni, de pe valea Siretului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.