Sansa la o batranete decenta, posibila printr-un proiect REGIO

batranete, proiect REGIO

Unul din proiectele care contribuie la atingerea obiectivelor Programului a fost initiat de Fundatia umanitara “Geana” din judetul Suceava si vizeaza modernizarea, dezvoltarea si dotarea unui centru rezidential pentru batrani si persoane cu nevoi speciale in comuna Vama.

Proiectul a fost finalizat cu sprijinul obtinut prin Programul Operational Regional 2007- 2013, Axa prioritara 3, domeniul major de interventie 3.2 “Reabilitarea/modernizarea /dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Valoarea totala a proiectului este de 2.940.126 lei, din care 2.499.107, finantare prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Finantarea a fost folosita cu succes pentru amenajarea unui centru rezidential in care se asigura ingrijire si gazduire permanenta sau temporara pentru 36 de varstnici din comuna si din imprejurimi.

Pe langa beneficiarii directi ai proiectului, se bucura de rezultatele acestuia si cele 10 persoane angajate, dar si comunitatea in ansamblu, avand in vedere ca in zona exista un singur centru destinat ingrijirii si asistentei batranilor, si acela supraaglomerat.

Programul Operational Regional finanteaza modernizarea, dezvoltarea si echiparea cladirilor in care functioneaza centre sociale multifunctionale sau rezidentiale. Beneficiarii eligibili sunt autoritati ale administratiei publice locale, dar si furnizori publici sau privati acreditati in conditiile legii.

Sursa: Inforegio Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.