23 milioane euro pentru zona turistica Desesti

Pentru amenajarea zonei turistice Desesti-Baia Sprie-Cavnic-Izvoarele, guvernul a alocat suma de 22.9 milioane euro.

Proiectul de constructie a unei statiuni turistice in apropierea comunei Desesti si a celor trei localitati vecine a fost considerat eligibil iar lucrarile de constructie vor demara in anul 2008, imediat ce timpul ar putea permite deschiderea unui santier de lucru.

Din bugetul local a fost alocata suma de 800.000 de lei pentru achizitionarea unor terenuri, aflate in proprietatea Directiei Silvice Baia Mare, pe care urmeaza a fi construita statiunea turistica Desesti si care vor avea toate utilitatile necesare.

Presedintele CJ Maramures a mentionat ca proiectul noii statiunii turistice cuprinde si un program de dezvoltare a localitatilor apropiate statiunii, precum si continuarea unor investitii la infrastructura statiunilor Cavnic, Mogosa si Izvoarele. 6 Marinel Kovacs a mai spus ca viitorul obiectiv turistic va contribui la accelerarea altor investitii in turism, care ar putea fi efectuate de firme private, investitiile constituind motorul de dezvoltare a turismului montan din Maramures.

Sursa: Rompres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.