Primaria Iasi vrea 46 de milioane de euro de la elvetieni

Guvernul Elvetiei, fonduri nerambursabile

Banii ar urma sa fie alocati printr-un program de investitii, pe baza de proiecte. Patru orase din tara ar urma sa beneficieze de finantari totale de aproximativ 84 de milioane de euro. Investitiile trebuie sa fie in domeniul energiei.

“Am finalizat dosarul de candidatura pentru obtinerea de fonduri nerambursabile prin programul de finantare elvetiano-roman. Avem trei directii pentru care dorim fonduri. Putem monta instalatii de panouri solare la scoli, licee, gradinite, si cele doua spitale ale Primariei. Aceste investitii sint estimate la 17,2 milioane euro”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Edilul a mai spus ca alte 22 de milioane de euro ar putea fi investite intr-o turbina noua la CET I. O a treia directie pentru care pot fi utilizate fondurile nerambursabile este modernizarea a 15 puncte termice, lucrari evaluate la 6,7 milioane de euro.

“Acestea sint doar idei de proiecte care vor fi analizate de o comisie. Pina la sfirsitul anului vom sti sigur daca sintem acceptati in program. Daca ni se va aproba dosarul, in primavara anului viitor putem semna contractul de finantare”, a explicat Mihai Chirica, directorul tehnic si de investitii al Primariei.

Cofinantarea locala la aceste proiecte va fi cuprinsa intre 2% si 5%. Un numar de patru orase vor beneficia de aceasta masura a programului elvetian de investitii.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.