Lista castigatorilor de finantari prin programul Mobilizam Excelenta

proiect-ong.jpg

aplica_burse_educatieFundatia Comunitara Bucuresti, impreuna cu Porsche Romania, anunta lista castigatorilor de finantari prin programul de responsabilitate sociala Mobilizam Excelenta, sectiunile Design urban si Eco-inovatie.

Castigatori Design Urban

1. Statii self-service pentru reparat biciclete – Asociatia HaicuBicla
Proiectul va sprijini dezvoltarea infrastucturii pentru biciclisti, prin instalarea a 5 statii self-service BIKE-BOX pentru reparat biciclete, unde se vor putea face reparatii simple, in regim imediat, fara niciun cost. Statiile sunt prevazute cu un suport fix de sustinere a bicicletei si un set complet de scule, precum si o pompa de aer manuala. Proiectul va fi finantat cu un buget de 35.140 lei.

2. LOQ Public – grup de initiativa
Proiectul va revitaliza un spatiu dintr-o fosta hala apartinand Industriei Bumbacului (cunoscut sub denumirea de Atelier) si il va reda comunitatii sub forma unui spatiu de reflectie, dezbatere si actiune urbana, denumit simbolic LOQ Public. Cetateni activi, grupuri de initiativa cetateneasca, organizatii neguvernamentale, autoritati publice locale, industriile creative, sectorul de business implicat in activitati de dezvoltare urbana/mobilizare comunitara, vor putea organiza intalniri, dezbateri publice, evenimente de promovare sau manifestari culturale. Proiectul va primi o finantare in valoare de 42.850 lei.

3. Remorca de Cercetare si Activare – Asociatia BASAR
Remorca de Cercetare si Activare este o structura-suport folosita ca instrument mobil de activare si generare de spatiu public si comunitar. Remorca va gazdui scoala de Oras, un program de educatie aplicata. Primul atelier al scolii este Biblioteca din Militari si va avea ca subiect 2 filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucuresti. Bugetul total al acestui proiect este in valoare de 44.870 lei.

Cele trei proiecte castigatoare insumeaza un buget total de 122.860 lei.

Castigatori Eco-inovatie

1. Make(you)R(own)Space – Intrarea Violoncelului – Asociatia D’Advent
Proiectul va redefini spatiul Intrarea Violoncelului ca makerspace si loc simbol al miscarii de reciclare creativa. Scopul proiectului este de a face spatiul functional pe toata durata anului pentru organizarea de ateliere si evenimente pe teme ecologice. Prin amenajarea unui spatiu de lucru din doua containere folosite si reutilizarea paletilor pentru amenajarea gradinii, cu solutii ecologice la toate capitolele functionale (curent, amenajare, toaleta cu compost, etc.) se urmareste crearea unui context de invatare si inspiratie pentru comunitate. Proiectul va primi o finantare de 51.190 lei.

2. Green Mogo – Gradina de pe acoperis – Asociatia Greenitiative
Green Mogo – gradina de pe acoperis propune amenajarea unei gradini si a unei sere demonstrative, care pun in aplicare principii ale permaculturii si ale agriculturii ecologice si utilizeaza sustenabil resursele naturale (apa, energie, materii prime, sol fertil). Gradina si sera vor deveni instrumente didactice inovatoare ale Centrului de Instruire si Consiliere ”Green Mogo”. Bugetul aprobat al proiectului este de 40.950 lei.

3. Auto Eco Inovarea – Valorificare inovatoare a deseurilor auto si conexe – Asociatia Ecoteca
Proiectul va pilota un model de management al deseurilor auto,  impreuna cu studentii si cadrele didactice de la Facultatea de Hidrotehnica si de la Facultatea de Chimie Aplicata si stiinta Materialelor. Proiectul va contribui la responsabilizarea consumatorilor de servicii si piese auto prin: identificarea deseurilor dificil de reciclat; dezvoltarea si testarea de metode inovatoare de valorificare a acestora; amenajarea unui spatiu de lucru pentru ateliere de reciclare creativa si dezbateri pe tema managementului deseurilor. Proiectul va primi o finantare de 51.000 lei.

La aceasta sectiune, bugetul total al finantarilor este in valoare de 143.140 lei.

Cele sase proiecte vor intra, din 12 octombrie, intr-o  campanie publica de votare, pe www.mobilizamexcelenta.ro. Proiectele cu cele mai multe voturi vor primi fonduri suplimentare, un buget aditional de cate 10.000 de lei fiind pus la dispozitia cate unui castigator pentru fiecare sectiune.

Programul Mobilizam excelenta continua cu burse de performanta pentru copii si tineri, pentru domeniile arta si design, stiinte si sport. Perioada de aplicatii dureaza pana la 31 octombrie, iar castigatorii vor fi anuntati in luna decembrie.

Sursa: Fundatia Comunitara Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.