Schema de investitii pentru proiecte mici de gestionare a deseurilor nu reprezinta ajutor de stat

Consiliul Concurentei a decis ca sprijinul financiar acordat unor autoritati locale din Regiunea Centru Romaniei in cadrul schemei de investitii pentru proiecte mici de gestionare a deseurilor nu reprezinta ajutor de stat. Schema de investitii pentru proiecte mici de gestionare a deseurilor este un proiect care are ca obiectiv principal asigurarea asistentei tehnice si financiare pentru autoritatile publice locale responsabile cu gestionarea deseurilor in Regiunea Centru a Romaniei, in eforturilor lor de a reduce volumul deseurilor si de a stimula colectarea selectiva.

Valoarea proiectului este de 5,33 mil. Euro, din care: 4 mil. Euro sunt asigurate din fonduri Phare si 1,33 mil. Euro cofinantare de la bugetul de stat, prin Ministerul Integrarii Europene. Sumele vor fi alocate sub forma de fonduri nerambursabile, acordate pe baza de proiect. Suma minima a finantarii pentru fiecare proiect este de 300.000 Euro, iar cea maxima de 1.000.000 Euro.

Consiliul Concurentei a considerat ca beneficiarii, respectiv autoritatle publice locale, nu se incadreaza in categoria de agenti economici in sensul Legii nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificarile si completarile ulterioare. Prin urmare, datorita faptului ca nu erau indeplinite toate conditiile prevazute de art. 2 alin (1) din Legea nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificarile si completarile ulterioare, sprijinul financiar acordat in cadrul acestei scheme nu a fost considerat ca fiind ajutor de stat. Din Regiunea Centru a Romaniei (Regiunea 7) fac parte sase judete: Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Sursa: , Consiliul Concurentei, 12 august 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.