Bonuri valorice pentru campania de toamna

Pana la sfarsitul acestei luni, taranii vor primi cupoanele cu care sa-si achizitioneze samanta, ingrasaminte, pesticide si motorina pentru campania de toamna. Ministrul Agriculturii a aratat ca noile bonuri valorice vor ajunge la Directiile Agricole pana cel tarziu la 20 august si apoi vor fi distribuite producatorilor agricoli.

Sprijinul se acorda producatorilor care au pana la 5 hectare de teren si este destinat insamantarii a 1,5 milioane hectare cu grau, orz, orzoaica si rapita. Din subventia de 1.750.000 lei acordata pentru fiecare hectar insamantat, 400.000 lei sunt destinati achizitionarii de motorina. Aceasta reprezinta 33% din valoarea motorinei necesare efectuarii culturilor pe un hectar de teren. Restul de 1.350.000 lei sunt destinati cumpararii de samanta, ingrasaminte si pesticide. Fiecare agricultor va primi maximum cinci cupoane, dupa cum declara ministrul agriculturii.

Pentru a fi mai usor de valorificat, oficialii ministerului au decis ca bonurile pentru motorina sa poata fi folosite fara a mai fi nevoie ca agricultorul sa dea bani in plus. Suma totala obtinuta de minister in urma rectificarii bugetare si destinata sprijinirii taranilor in campania agricola de toamna este de 2.500 miliarde lei, numarul total al bonurilor care vor fi tiparite fiind de 9,3 milioane.

Sursa: , Adevarul online, 11 august 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.