Ministrul Mediului: POS Mediu are in acest moment 370 de milioane de euro pentru prefinantare

POS Mediu, prefinantare

“Contractul pe care il semnam astazi are o valoare de 150.281.399 Euro fara TVA, fiind cel de-al doilea ca suma, semnat prin POS Mediu dupa proiectul pentru Cluj. In momentul de fata POS Mediu este pe primul loc din Europa in ceea ce priveste valoarea contractelor semnate. Am depasit suma de 6 miliarde de Euro, acesti bani fiind alocati nu numai pentru proiecte de apa ci si pentru managementul deseurilor, reabilitarea CET-urilor, proiecte pentru prevenirea inundatiilor si biodiversitate. In ceea ce priveste contractarea, am atins un procent de 143% fata de ce ne-am propus, dar nu putem spune acelasi lucru despre absorbtia fondurilor. Pentru a remedia aceasta problema, care este in responsabilitatea beneficiarilor, am inasprit unele prevederi privind prefinantarea, aceasta fiind acum etapizata. POS Mediu are in acest moment 370 de milioane de euro pentru prefinantare, dar sunt rambursati aproximativ 150 milioane de euro. Cu toate acestea ultimele luni au fost benefice si speram sa marim ritmul”, a declarat ministrul László Borbély.

Ministrul Mediului si Padurilor a subliniat faptul ca “este foarte important si cum implementeaza beneficiarii aceste programe deoarece ei sunt responsabili de punerea in practica a proiectelor. Responsabilitatea MMP este aceea de a incheia contractele si de a aloca fondurile necesare”.

Proiectul “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dolj” va fi implementat pentru aglomerarile Craiova, Filiasi, Calafat – Ciupercenii Vechi, Bailesti – Poiana Mare, Segarcea si Dabuleni – Calarasi – Bechet, respectiv pentru urmatoarele unitati administrativ – teritoriale: Craiova, Bailesti, Calafat, Bechet, Dabuleni, Filiasi, Segarcea, Calarasi, Poiana Mare, de catre Operatorul Regional “S.C. Compania de Apa Oltenia S.A.”. Beneficiarii proiectului vor fi aproximativ 389.600 locuitori.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.