Judetul Covasna beneficiaza de fonduri pentru dezvoltare regionala

Covasna, fonduri

Prin proiectul Restaurarea, refunctionalizarea “Casei Bene” din municipiul Sfantu Gheorghe se va renova un monument istoric care face parte din Lista monumentelor istorice din judetul Covasna, urmand a fi transformat in muzeu cinegetic, contribuind astfel la cresterea potentialului turistic al municipiului Sfantu Gheorghe.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 36 de luni, este de 2.283.438,50 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 1.685.894,59 lei.

Proiectul Reabilitarea unor strazi din zona de actiune urbana a Municipiului Sfantu Gheorghe isi propune cresterea calitatii vietii prin reabilitarea unor strazi din zona de actiune urbana a municipiului Sfantu Gheorghe, construirea de piste pentru biciclisti, reabilitarea trotuarelor, refacerea iluminatului public si a parcajelor.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 27 de luni, este de 15.047.220,50 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 11.917.866,83 lei.

Proiectul Reabilitarea Spitalului Judetean “Dr. Fogolyan Kristof” – Sf. Gheorghe” presupune, pe langa reabilitarea infrastructurii spitalului, dotarea cu echipamente performante si dezvoltarea serviciilor oferite, cu includerea in gama de servicii a unor componente inexistente la acest moment, dar necesare asigurarii sanatatii populatiei din zona: interventii de chirurgie generala complexa, chirurgie vasculara reconstructiva, chirurgie toracica, radiologie interventionala, traumatologie-ortopedie, gastroenterologie endoscopica.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 24 de luni, este de 87.223.949,11 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 68.864.526,77 lei.

Proiectul Centru multifunctional Neri Szent Fulop, Municipiul Sfantu Gheorghe urmareste imbunatatirea calitatii infrastructurii pentru serviciile sociale, prin transformarea fostei centrale termice din zona ÖRK? a Municipiului Sfantu Gheorghe intr-un centru multifunctional, care va oferi servicii sociale primare, cum ar fi: intalniri cu rolul de a crea un dialog intre membrii comunitatii si consilierul centrului, ateliere de lucru pentru copiii scolari, in vederea integrarii lor in scoala, mese rotunde, cu rol deosebit in imbunatatirea relatiei membrilor comunitatii cu autoritatile locale si institutiile de invatamant, servicii suport pentru parinti – consiliere educationala, planificare familiala, educatie pentru sanatate etc.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 13 luni, este de 1.498.530,56 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 1.157.664,2 lei.

Proiectul Amenajare incubator pentru afaceri in Municipiul Targu Secuiesc va stimula activitatile de afaceri in zona Targu Secuiesc prin transformarea unei centrale termice in structura de sprijinire a afacerilor care sa contribuie la dezvoltarea economiei locale si la cresterea gradului de ocupare a populatiei active.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 18 luni, este de 1.732.038,38 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 601.248,97 lei.

Proiectul Crearea si modernizarea infrastructurii de agrement Sugas Bai, municipiul Sfantu Gheorghe, jud. Covasna – utilitati publice private va contribui la cresterea durabila a turismului de interes local si regional, prin modernizarea si dezvoltarea structurilor balneare si de agrement din zona de agrement Sugas Bai: teren de minigolf, teren de tenis, teren pentru sporturi extreme, bazin de agrement, baza de tratament, spatii de agrement si mofeta.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 12 luni, este de 6.279.975,04 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 1.527.595,00 lei.

Proiectul Promovarea a opt produse turistice din judetul Covasna vizeaza Biserica Catolica din Ghelnita, Muzeul Haszmann Pal din Cernat, Biserica Reformata din Biborteni, Muzeul Breslelor din Targu Secuiesc, Biserica Reformata din Ilieni, Calea ferata forestiera si planul inclinat de la Covasna-Comandau, situl Ciomad-Balvanyos si Mestecanisul de la Reci, obiective care au un potential urias de a deveni cele mai importante atractii turistice ale judetului pentru turistii romani si straini.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 18 luni, este de 956.660,00 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 696.780,00 lei.

La nivelul judetului Covasna au fost semnate, pana in prezent, 33 de contracte de finantare prin Programul Operational Regional, in valoare totala de 125,83 milioane lei, din care 85,48 milioane lei reprezinta fonduri europene nerambursabile.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.